Woon langer zelfstandig thuis met extramurale zorg

November 05, 2020

Wat is extramurale zorg?

Extramurale zorg, oftewel ambulante zorg, is de zorg aan cliënten die niet in een zorginstelling verblijven. Het is zorg die de cliënt op afspraak bij de zorgverlener krijgt of die de zorgverlener bij de cliënt aan huis levert.

Vormen extramurale zorg

Extramurale zorg wordt verleend door verschillende zorgverleners en wordt verleend buiten de zorginstelling of opnameafdeling van het ziekenhuis. Het gaat om bijvoorbeeld zorg van huisartsen, specialisten, verloskundigen, fysiotherapeuten, psychiaters en psychologen en dagbehandelaars.

Een andere vorm van extramurale zorg die veel voorkomt, is thuiszorg. Dit houdt in dat de cliënt thuis zorg ontvangt. Bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, maar ook bij persoonlijke verzorging of verpleging.

Met extramurale zorg behoudt van zelfstandigheid

Het grootste voordeel van extramurale zorg is dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen als er toch een zorgvraag is. Cliënten behouden hierdoor hun zelfstandigheid en dat is goed voor de mens.

Ook zorginstellingen benutten de voordelen. Doordat cliënten met een kleine zorgvraag buiten de instelling worden verzorgd, is er meer plek beschikbaar voor hen die met een grotere zorgvraag niet meer zelfstandig kunnen wonen. Wachtlijsten verkorten zodat deze groep sneller kan worden geholpen binnen een zorginstelling of ziekenhuis. Extramurale zorg wordt om deze redenen dan ook gestimuleerd vanuit de overheid.

Goed organiseren

Kwalitatief hoogwaardige extramurale zorg bieden, is een kwestie van goed organiseren. Zeker bij de thuiszorg variant, waarbij zorgverleners cliënten thuis bezoeken, is een goede planning van inzet van personeel van groot belang. Ga voor een efficiënte personeelsplanning voor SZISS en ervaar tevens alle andere voordelen.

Personeelsplanning met SZISS

De planning functionaliteit van SZISS biedt gemak en overzicht.

De bemiddelaar ontvangt van een organisatie het verzoek voor inzet personeel. In de App of via de website is af te lezen welke zelfstandig zorgverleners voor deze opdracht geschikt en beschikbaar zijn. Deze medewerkers krijgen de aangeboden dienst via een push-bericht in de App of via e-mail te zien.

Nadat de zorgverlener de opdracht aanvaard, verschijnt deze automatisch in de agenda van de medewerker én in het systeem van de bemiddelaar.

Ook wijzigingen in de personeelsplanning zijn eenvoudig te maken. Of de wijziging nu ontstaat vanuit de bemiddelaar of de zorgverlener, maakt geen verschil. Wijzigingen worden doorgevoerd en automatisch via een push bericht in de App of via e-mail bij de ander zichtbaar gemaakt.

Met één druk op de knop maakt deze partij bekend dat de wijziging akkoord is, waarna het direct in de agenda van de medewerker én in het systeem van de bemiddelaar wordt aangepast. Zo houdt de bemiddelaar het overzicht van inzet personeel in verschillende opdrachten en weet de zorgverlener precies waar en wanneer hij of zij wordt verwacht.

SZISS biedt meer!

Personeelsplanning is één van de functionaliteiten van SZISS. De software van SZISS is zo ontworpen dat het ontzorgt in het administratieve proces als geheel. Zowel de bemiddelaar als de zorgverlener ervaart met SZISS eenvoud en gemak.

Overtuigd?!

Maak kennis met SZISS en ervaar het gemak! De eerste maand is gratis.

Bron: Monitor Langdurige Zorg